Oct 30 2007

no net

internet connection is not available. enjoy you intranet please.

Oct 27 2007

my test…

 

Leaderboard


Oct 27 2007

money and time

well.. i don’t mind spending my money. as i have not much money to spend. but i do mind on spending my time bcoz i have just enough2 time.

you can ask for this and that. but think before you ask me to do this and that.

Oct 27 2007

tak bijak

huahuahua… suatu tindakan yang memang dari awal lagi dah tak bijak. tapi teruskan jugak.. memang betul2 tak bijak aku ni. secara rasminya, aku umumkan, aku patut hentikan usaha ini. (aku umum untuk patut hentikan je.. bukan umum untuk hentikan)

terima kasih

Oct 27 2007

sms

hurm.. sms pnya angkara… aku pun tertipu lagi.. ish2…

kristal – sms

dek sms dari siapa ini
kata-katanya ada sayang-sayang
dek nampaknya dari kasih adek
dek hati abang mula rasa bimbang

dek tolong jawab pertanyaanku
kalau tidak telefon dek abang buang
berkatalah sejujurnya sayang
andainya kau sayang abang

kalau bertikam lidah
memang abang yang kalah
sebenarnya engkau yang salah
macam-macam alasannya

kau kata orang sms
kau kata salah sms
aku dah jadi bingung
sms punya angkara
mula dari sekarang
telefon abang yang pegang

lagu dangdut indon pn ada. sama je lagunya. sori, x nak upload mp3. hihu~. sebab lirik ni spesyel.. miaheheh

p/s: pancingla.. takpe.. pancing..

source: http://mp3populardownload.blogspot.com/2007/07/kristal-sms.html

Oct 26 2007

facebook bug

i have a facebook acc. but i didn’t use it. samala jugak ngan akaun friendster aku tu. register je dec 2003. gunanya kalau x silap july2004. hehehe… back to topic. facebook bug, aku x nk ulas, x reti.. lalala baca je la sendiri.

http://www.astalavista.com/?section=news&cmd=details&newsid=48 

secure? masa yang menentukan…

Oct 25 2007

silap ke silat?

ampesla..
silap lagi.. ape ni..
sampai bila aku nak silap ni wei? hahahhahaha….

Oct 24 2007

langit, bumi, awan…

aku kt bumi.. dia kt langit..
langit k.. yang warna biru tu.. putih tu awankan?

Oct 23 2007

blog

hurm…
1 syawal yang lepas, cukup satu tahun (kalendar hijrah), since post pertama aku. hehe..
week before balik raya, aku settlekan payment utk domain aalim.net ngan medtech. hah, skrg dh x der hutang domain n hosting… miiahahaha.. well, settle utk one-year..

internship, alahai nasib badan.. x dpt placement lagi.. miahahahaha.. kesiannya aku.. lenkali blaja la sungguh2… baru la x sakit kepala…

Oct 22 2007

penting?

is that so important?

ntah.. pada dia x kot.. pada aku? penting dowh…. 🙂

Oct 22 2007

pokok pisang…

ha’ah.. pokok pisang…

pada suatu hari yang dulu, saya telah menanam pokok pisang.

suatu hari selepas suatu hari yang dulu itu, bila pokok pisang dah berbuah pisang, orang yang nakkan pisang pun ambil pisang-pisang itu.

hari ini, selepas suatu hari yang selepas suatu hari dimana saya tanam pokok pisang itu, saya menebang pokok pisang itu. tak perlu lagi dibiar, pokok pisang takkan membuahkan buah pisang dua kali.

ya, mulanya saya, tengahnya orang lain, akhirnya saya.

pisang, kalau ada saya makan. kalau tak ada, saya tak cari. saya suka makan pisang yang bersaiz kecil. tak tau la pulak nama pisang tu apa. pernah dengar orang sebut pisang emas, pernah jugak org dengar pisang lemak manis. apa saja la. kalau pisang goreng pulak, saya suka yang lembik. bukan saya tak ada gigi. tapi memang dah itu yang saya suka.

jemput pisang, pengat pisang, sira pisang (kalau tak tau apa bendanya, tanya ek..), kek pisang, roti pisang. eh banyak rupanya evolusi pisang-pisang ni yer. tapi, pisang-pisang tu bukanlah pisang yang saya tanam. tak apalah, mungkin sebab pisang yang saya tanam tu sangat elok. lagi bagus diberikan kepada orang lain. untuk saya, cari pisang lain sajalah. ala, malaysia pun sama je kan, minyak kita dijual, untuk kita, kita pakai yang lain. (tiada membawa apa-apa maksud).

sekian sahaja cerita pisang dan pokok pisang. alahai nasib pisang.

pisang setandan.

Oct 22 2007

space tourism

salam…
i received a fwded email, regarding the space tourism. and of course it’s also have something to do, no need for me to paste the email here i think. so that, i do some googling, about the so-called space tourism.

i choose to get a confirmation, so that i google. to confirm what? hurm.. bukan nak konfirmasi yang sheikh muzafaR tu sebagai seorang space tourism, cuma nk pastikan yang kandungan dalam email tu bukanlah direka-reka. so, google la aku ni. dan sebagai resultnya, ini yg aku dapat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Space_tourism#List_of_flown_space_flight_participants

so, bacalah. ini ada satu lagi post dalam blog saya berkenaan angkasawan.

saya pun tak tau. 🙂

yang pasti, dari sumber yang saya baca sebelum ni, dr sheikh muzafar tu dah secara rasmi bergelar angkasawan, sebagaimana yang diakui oleh sebuah organisasi angkasawan. (aku x ingat ape namanya).

nak saya sebutkan lagi sekali, saya google tu, untuk dapatkan kepastianemail yang saya dapat tu bukanlah direka oleh pengirim. kesahihan kandungan email tu, saya pun tak tau.

sekadar bahan bacaan tambahan 🙂

http://en.wikipedia.org/wiki/Sheikh_Muszaphar_Shukor

http://en.wikipedia.org/wiki/Angkasawan_program

sekian, terima kasih.