Jan 30 2008

up up and away…

so.. it’s the time..
tunnel.utpchat.net is up and running. kudos to kagesenshi.

how?

run your IRC client. the server is tunnel.utpchat.net the port is default, 6667

eg: run you mIRC. type /s tunnel.utpchat.net

and if the server is up and linked, you will be in.

well, the uptime is not guaranteed said kage. afterall, what can he promised, the downtime will be lesser ๐Ÿ™‚

good luck

Jan 30 2008

integriti

Menjawab soalan peguamnya, Wong Chong Wah, Dzaiddin berkata, beliau mencadangkan nama hakim bagi mengisi jawatan penting berdasarkan kekananan hakim itu, kelayakan dan yang paling penting adalah integriti.

http://utusan.com….h_03.htm

 

Salam. INTEGRITI. Petikan diatas yang diamil daripada laman Utusan Online bukanlah bertujuan untuk saya bercerita tentang kes perlantikan hakim yang panas sekarang. Tetapi, perkataan integriti cukup menarik, sangat “significant”, berada sebagai perkataan terakhir dalam artikel berkenaan.

 

Apa integriti tu sebenarnya?
saya tidak tahu untuk mengulas dengan perkataan saya sendiri. cukuplah sekadar mengetengahkan apa yang boleh diperolehi dari internet melalu Google.

 

Adherence to a code of values; utter sincerity, honesty, candor; completeness
www.buckminster.info/Glossary/Glossary-I.htm

 

Apa pula “adherence”?

the act or quality of sticking to something.
www.merckso…..d_a_15zPzhtm

 

Kenapa tiba-tiba perkataan intergriti membuat saya tertarik?

Sebenarnya, saya tengah siapkan montaj AIMS Assessment, PMO. Carigali. Mat Ming minta buatkan. Dah lama tak buat kerja-kerja gitu, tolong je la buat. Apa benda AIMS tu, sampai sekarang pun saya tak faham. hahahaha.. perlu ke untuk saya faham? sebenarnya perlu. barula senang nak dapat idea. tapi takpe la.. masa tak cukup.

Jan 29 2008

R

compile? i’m very sure this word is very familiar with you, esp when you are belong to programming world.

decompile? doable? some might said it’s totally impossible.the impossible still might be possible. how possible is the impossible. it might be not true we can decompile the apps and get the source. can we? i don’t know. i can’t. i no nothing.

reverse engineering comes right here. you engineered the things from its end. your finishing is its start. you can found what they don’t what people to know.

good luck

Jan 29 2008

the mask

why proxy? bcoz i dun want to talk bout friends, hope, love, work, food and bla bla bla..

what is proxy? this is what uncle Google said (btw, logo google arini adalah bersempena ulang tahun k-50 lego. teringat plak zaman kecik aku main lego. masa tu x der pun lego yg ad tayar2. seingat aku bentuk kuboid tu je la…)

proxy?
i’ll answer based on my own understanding. well, this post not really meant to tell you about proxy. it’s kinda note for me. proxy is a 3rd-party that you use to access something. instead of directly access google.com, you use proxy to access it. so that, the google will accept you as the proxy not as real you.


why do you proxy? to be invisible. don’t want to be tracked. becoz you want to do something illegal. eg: bypass network box.

you will use proxy when you want to use. it’s available anywhere. if not, you can make it available. it’s either you know or don’t know (something you can learn if you want to).

proxy… web proxy, http proxy, sock proxy and etc2… every single type have its own role. some can be the same. some might not. depend on where you want to use them. why use this and why use that? i dun really know. what i do, try A, if fails, try B, if fail try C, and the list goes on (might stop at e. f, ask the others)

how to proxy? set up your own or just “take and use”. well, to take of course you have to find (unless you already know where is it). google helps a lot. to use? very depend on where to use. mIRC, dc++, firefox have its own way to config to be able to use with proxy. creating your own? is it a must?

that’s all. i really2 ngantuk. u can ask me about anything i typed here (with lots of typo, grammar error, bla bla bla)

good luck.

Jan 28 2008

am I?

am I?
…losing friends?
…getting alone?

Why?

Jan 27 2008

help

help?
what is so great about help? it’s free.
can be from anyone to anyone for anyone.

Jan 24 2008

kerja

yup.. kerja.. banyak. buat~!!!

Jan 23 2008

lelaki? gelang? magnetic?

yup..
salam..
lately, jadi trend plak eh. pakai gelang bagi lelaki. untuk perubatan. gelang bukan murah, mencecah dua tiga ribu pun ada. gelang magnetik kata orang. memang nampak cantik dimata. janggal pada tangan lelaki. atas sebab kesihatan. malah mungkin untuk menjadi lebih kuat.

pernah dilihat dengan mata sendiri, tanpa gelang magnetic, orang itu tak mampu pun nak tahan beban seorang budak. tapi bila dipakaikan, mampu pulak dia tanggung beban seorang yang dewasa. apa cerita?

apa-apa aje la.. tapi memang ada mendengar tentang hukum memakai gelang tu bagi lelaki. tapi tak ingat pulak hadithnya. pagi ni, dapat hadith tu. sebelum terlupa, saya pilih untuk postkan saja di blog ini. ini blog saya. boleh juga jadi reminder saya. note saya pun mungkin. apa-apa sahaja yang saya mahu.

Hadis Imran bin Hussein r.a., bahawasanya Rasullulah s.a.w. telah melihat pergelangan tangan seorang lelaki yang memakai gelang yang diperbuat daripada tembaga, maka baginda bertanya kepada lelaki berkenaan. “Apakah bendanya ini”?Lelaki itu berkata,”Ia adalah gelang perubatan”. Rasullulalah bersabda,”Sesungguhnya benda itu tidak memberi apa-apa(faedah wlpun utk tujuan perubatan),buangkan benda itu drp. diri anda, jika sekiranya anda mati dan benda itu ada pada diri anda, maka anda tidak akan berjaya (selamat) untuk selama-lamanya.”

Hadis Sahih yg ke-19, 885 Riwayat Imam Ahmad

ย Terima Kasih.

Jan 17 2008

garlic

salam..
ape citer? lama x dengar khabar.. sihat ke? begitulah harap-harapnya..
moga-moga senantiasa sihat..

garlic. ape yang awk tau pasal garlic? yg saya tahu, bawang putih. lain2? cerita la kot.. lagi? ntah.. tak terfikir.. ๐Ÿ™‚

gambar garlic kt bawah ni saya tangkap masa makan kt pizza ktrg, x igt bila. terjumpa td. touch-up sket. tapi nampak noisy. sebab masa shoot tu, iso tinggi gedabak, shutter pn tinggi kot. ntah la..

garlic

garlic~ ๐Ÿ™‚

yang pasti, aku tukang amik gambar. aku x kenal pn sapa dalam gambar tu ๐Ÿ™‚

Jan 08 2008

adsense in message_box

putting adsense in you phpnuke?
at the main page? on top of message box?
here’s the step. (there is two method, i’m telling you one)



1- open your mainfile.php

2- find message_box function.

3- find this line:

elseif ($view == 1) {
OpenTable();

4- add your adsense code after the line. make sure it is php format. use any html to php converter available on the net

5- your are done.

Jan 06 2008

buah getah? rubber seeds eh?

bukan orang lain pun.. kita2 jugak..

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2008/1/6/nation/19924512&sec=nation

congratz

Jan 02 2008

end-of-Netscape

Have you ever heard of Netscape?
Netscape Communicator – zaman dulu-dulu ikon gambar rumah api
Netscape Navigator –ย  ikon gambar stering kapal (x tau ape namanya)

AOL will end support of Netscape starting the Feb. User still can download and use the browser. However, there will be no more release of updates, patch and so on. Netscape will exist as it is.

Netscape is very first web browser for me. As far as I can remember, IE is not that popular as Netscape during that time. IE was too heavy, too slow. It was about 10 year ago. Till today,ย  still use Netscape, as an alternative to my Firefox. But the usage is very rare today. :p, not as frequent as when I’m in hostel before.

Good bye firefox. Opera, will it be the same?

source: http://www.nytimes.com/2007/12/29/technology/29browser.html?_r=1&oref=slogin