Jun 30 2008

stop

salam.
the stop is there. i can see. not really clear, but enough for me to know that it’s the stop.

semalam, ahad, ada appreciation hi-tea untuk WCIT volunteer at the westin, bukit bintang. Tak ramai yang hadir. Rakan-rakan sekaunter rasanya hampir separuh saja. Partner(s) in crime pun tak ramai. Masing-masing sibuk, berada diseluruh pelusuk negara. Belajar, kerja dan sedang bersiap untuk mula belajar semula. sebuah petang yang menarik.

terlepas perlawanan akhir euro semalam. tapi rasanya tak rugi sepenuhnya. 😀 semalam dalam bas, macam biasa, bas akan berhenti di RnR chendor. Berhenti lebih kurang 20minit. Sempatla tengok gol spain. 😀 dan mengharapkan jerman menang. hahahaha.. dh kalah. not betting with anyone, even in TC ok.

next. final report. fyp.

Jun 26 2008

UPGRADE FROM BOYFRIEND TO HUSBAND

Dear IT Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the overall performance, particularly in the flower, gifts and jewellery applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0.

In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, but installed undesirable programs such as Formula One 5.0, NBA 3.0 and World Cup 2.0.

And now Conversation 8.0 no longer runs and House Cleaning 2.6 simply crashes the system. I’ve tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail.

What can I do?

Signed,
Desperate Housewife

Reply:
Dear Desperate Housewife,

First keep in mind:
Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an operating system.

Try entering the command C:\ I THOUGHT YOU LOVED ME and download
Tears 6.2 to install Guilt 3.0.

If all works as designed, Husband 1.0 should then automatically run the applications Jewellery 2.0 and Flowers 3.5.

But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Late Night Teh Tarik 6.1.

Late Night 6.1 is a very bad program that will create SnoringLoudly.wav files.

Whatever you do, DO NOT install Mother-in-Law 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0.

In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited memory and cannot learn new applications quickly.

You might consider additional software to improve memory and performance. I personally recommend Hot Tasty Food 3.0 and Tongkat Ali 6.9.

Good Luck,

IT Support

//forwared e-email. from daus

Jun 24 2008

Crack-Down on TC Drug Use

Crack-Down on TC Drug Use – 23/06/08

It seems that the city has taken extreme measures to halt the mainstream drug use that is so widely used by Torn City citizens. Several days ago, Mayor Chedburn officially stated that there would be noticeable changes to those who trained while high or those who trained only one aspect of their physique. Anyone who was settled in knowing who they could and could not beat by keeping track of their enemy’s physical statistics are now throwing away their graphs and charts and testing the waters with their new opponents.

One of the factors in attacking is now the effect that drug use will have on a citizen. Drugs were once on the black market and very expensive. City officials felt it was best to bring drugs out in the open and sell them with a minimal tax so that they could control the output of these drugs from any dangerous factors or lowlife drug dealers. Drugs like xanax and ecstasy now seem to be a little different these days and it’s a theory to many that the Mayor and some of his officials have laced these drugs with other components that will alter the way a person fights…and not in a “hulk mad, hulk get big and green” kind of way.

Previously, the way that fights on the streets went, they were simple and easy. If someone beat you and you knew what he or she trained, you could train whatever you needed knowing that you could eventually beat him or her. Perhaps, even with the help of a drug during your training time. Now, citizens have no idea what to think because they’re getting mixed results. Drug selling and buying seems to have slowed down until everyone knows what they’re in for.

WickedPrincess [249533] is an avid drug user and has seen both the good and the bad side of the new method of fighting. WP says, “I train with xanax every time I go to the gym. Now, someone who has never used drugs beats me and they have 1/5 my stats! Even still, I can beat a druggie like myself and I have 1/4 their stats.” Now, even though she can take down someone a lot stronger than her, she continues, “I honestly hate the new system I’ve spent a lot of money for donator packs just to be able to do xanax. And then the new fighting system comes along and I get screwed because I bought donator packs to buy drugs!”

Many are unsure of what they should train when they head to the gym. Most citizens train what they have been training but then think if they should return with a new regiment. Hopefully, there are a few courageous citizens out there who will test the new attack system extensively and inform those who are worried about their abilities. For now, the staff at The Torn City Times suggests that our readers save up and fly to Switzerland and lay off those drugs. Drugs are bad or are they? Mmkay.

source: Torn City Times (23-06-08)

Erk. I’m super druggy. OMG. I gonna loose a lot. Beating a super low level doesn’t guarantee me even less experience at all. I might end-up lying on the street, spending time in Hospita. Argh~!!!

Going to switzerland for rehab? 50m? I do think about this few months ago. Maybe i should rethink about this. Grab a plane to switzerland, spend on the Rehab.

Jun 24 2008

Isu

Beras dan bernas.
source: http://utu…07.htm

Mengikut Utusan hari ini, beras 15% hancur yang dibekalkan oleh Bernas dan disalurkan melalui pemborong kepada peruncit, tidak sampai kepada peruncit.

Dalam artikel berita itu, tidak pula dinyatakan langkah untuk mencegah “hilang”nya beras-beras ini. Daripada artikel berita itu juga, ada menyebut berkenaan Lembaga Padi Negara yang mempunyai anggota penguatkuasanya sendiri tetapi tidak pada Bernas.  Kes-kes sebeginila yang memerlukan adanya anggota penguatkuasa. Kalau nak mintak pihak Polis selesaikan, panjang prosedurnya, dan mungkin menjadi kerugian kerana adalah lebih baik khidmat Polis itu sendiri dilebihkan untuk manfaat semua. Saya melihat masalah Bernas, pemborong dan peruncit ini lebih kepada masalah dalaman yang tak terselesai jika masing-masing terus lepas tangan. (Mungkin akhbar esok atau berita malam ini akan menjawab persoalan mengenai hal ini)

Kedah dan balak.
source: http://ut…h_08.htm | http://ut.._09.htm

Hai… nampak duit aje ke? Mungkin itu bermain dikepala bilamana membaca tajuk berita. Mengikut penjelasan MB Kedah, pembalakan yang akan dilakukan itu adalah yang pembalakan yang terancang, tebang pokok-pokok tua aje, yang mana akan tumbang.

Bagi saya, biar saje pokok itu tumbang, reput dan terbiodegrasi. 🙂

Jun 23 2008

Korean

Salam.

Just received a translated version of hts guide from my friend. it was in korean language. I asked my friend, farid to translate it for me. he is in Korea now, studying.

thank you preng~

now, i don’t really should think about the translated guide. aalim (or aleng, aling, alem, aalim, a’alim, a’a or …)do worry about the presentation (this thursday). dr rosdiazli, please pity us.

semoga dipermudahkan segala urusan buat semua teman-teman. Insya-Allah.

Jun 22 2008

tagged

Being tagged, by Izza IG. This tag might be a bit different, it’s not totally about you yourself 🙂

Berapa lama anda dah sertai usrah?
7 tahun

Bagaimana anda boleh menyertai usrah?
Diwajibkan masa kat sekolah
Kenapa anda menyertai usrah?
Mengingatkan mana yang terlupa, menambah mana yang belum ada.
Tiga perasaan anda setelah menyertai usrah
1. Lega
2. Jujur
3. Nak lagi
Lima perkara yang anda dapat selama menyertai usrah

1. ilmu
2. pengetahuan
3. peringatan
4. ukhwah
5. kasih sayang

Peraturan tag:
1. Setiap blogger mesti letakkan peraturan ini di hujung entri
2. Blogger yang ditag perlu menjawab soalan-soalan yang dikemukakan
3. Blogger yang ditag perlu meletakkan jawapan di dalam entri blog masing-masing
4. Jangan lupa untuk tag rakan-rakan blogger yang lain
5. Jangan lupa untuk maklumkan bahawa mereka telah ditag dan perlu membaca blog anda
6. Blogger yang ditag dikehendaki untuk tag lima orang blogger yang lain

Saya tag semua yang sudi ditag.

Jun 22 2008

can it be?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X4Tr-o-C-ZE[/youtube]

Jun 21 2008

Firefox 3

salam and good day (night perhaps?)

have you tried the Firefox 3?

The Guinness World Record is almost there. Congratulations 😀

Owh. Just now i installed this latest version. I have been thinking of installing this Firefox 3 since last few weeks. But i didn’t, because of the compatible plugin problem for Firefox 3.

And that’s the problem now. Most of my installed addons are disabled due to not compatible with this Firefox 3. After all, I only have to wait till the addons developers to update their addons. Keep searching for the updates!!!

The not compatible, reliable and all the xxxble things always happen when doing update, upgrade and many more upxxx. For me, if there is no reason to update, don’t. Yondie said, “No matter how up-to-date is your software, if you suck than you will still suck”.  It’s all about you, about us. About the one who use. <!–off topic, It’s not about the camera, it’s about the one behind the camera. –>

(i know how far my laptop can go :p).

Jun 19 2008

aroo tak nak balik ke perak

aalim: laaa..
bulanbintang.amin: miri in memories.. aku ingin terus di sini..
aalim: ad awek ke dinum aruu?
Sent at 3:20 PM on Thursday
bulanbintang.amin: huhu
sik
tp awek sini lawa2
bulanbintang.amin: sayang…
ari2 jumpa awek lawa
kt utp tkder
hahahahaha
penangan awek2 borneo… ish2..
Jun 17 2008

random

salamX (Jiwang’s style)

seperti biasa, mulakan dengan utusan. dan macam biasa juga, web utusan tu nak kena refresh banyak kali kalau pagi-pagi begini. biasala, masa ni orang semua baru masuk kerja, tapi mungkin belum start kerja. membaca akhbar online mungkin sudah menjadi suatu kemestian terutamanya bagi mereka yang tidak berkelapangan. akhbar edisi salinan keras (hardcopy) mungkin hanya akan dibelek selepas pulang dari pejabat.

untuk pihak utusan pula, mungkin tambahkan bandwidth mampu meringankan bebas pengunjung setia. Tertarik dengan berita Kekurangan Pelajar Lelaki Kian Serius.

http://www.utu…g=mh_04.htm

Hal ini rasanya telah banyak diperkatakan sebelum ini. Di mana lelaki? 😀

Laman web apakah pada anda yang menjadi tumpuan utama rakyat malaysia?

utusan? harakahdaily? alhaqdaily? af? atau mungkin buat masa sekarang, euro?

Tiada yang betul. Menurut senarai yang dikeluarkan oleh Alexa.com (Syarikat Informasi Web), adalah seperti berikut. ( Saya senaraikan 5 teratas sahaja, yang lain boleh semak disini.)

1- Yahoo

2- Google Malaysia

3- Friendster

4- YouTube

5- Google

Untuk dua laman web yang pertama dan yang ke-5, jumlah pelawat yang tinggi adalah berkemungkinan tinggi disebabkan oleh ketiga-tiga laman itu merupakan default home untuk kebanyaan browser. begitu juga dengan laman web yang berada di tangga ke 7 dan 8 (msn dan windows live).

Friendster? sepertimana post saya yang lepas, memang orang Malaysia suka berfriendster dan MySpace (atau mungkin kita lebih suka bersosial secara maya) Anda boleh tengok disini.

YouTube? untuk video percuma mungkin. Semoga YouTube tidak akan mengambil pendekatan yang sama sepertimana pendekatan yang dibuat oleh Veoh TV. (MALAYSIAN RAWK)

Blogger.com? Maaf, blog saya ini tidak ada perkaitan dengan blogger.com. jadinya, lawatan ke blog saya ini tidak akan sama sekali meningkatkan ranking blogger.com :D. Rakyat Malaysia suka berblog.

Yang paling menarik pada saya ialah Maybank2u.com.my yang berada di tangga ke-14. Kita memang berduit eh? 😀

Rata-rata, penggunaan internet di Malaysia adalah sangat luas. Tetapi, penyalahgunaan jugak adalah sangat tinggi. Untuk statistik oleh MyCert, lihat disini. Boleh rujuk disini untuk artikel dari Lowyat.

Tinggi bukan? Tetapi pada saya (atau mungkin orang lain juga) kadar malicious activities yang tinggi itu bukan disebabkan penyalahgunaan oleh pengguna dari Malaysia sendiri, tetapi diexploitasi oleh orang luar. Masalah dengan orang Malaysia mungkin berkenaan dengan Internet Security, Network Security. Tengok sahaja jumlah spam untuk suku pertama 2008, cukup tinggi. Ini mungkin eksploitasi oleh orang luar. Bagaimana? spyware, malware dan lain2 ###ware. Benda-benda beginilah yang menyumbangkan peningkatan aktiviti-aktiviti salah berkenaan. bergitu juga software yang outdated, tak dipatch dan sebagainya.

nothing is secure on the wire.

Jun 16 2008

h0T

49.5 degree celcius…

temp

aku tak tau samaada 49.5 darjah ni adalah suatu nilai suhu yang sangat tinggi untuk seketul laptop.

pada aku, tinggi neh. hahahaha.. tapi takpe la, naiklah setinggi mana yang awak nak wahai laptop. selagi mana awak boleh tolong saya, saya tolong awak. 😀

terima kasih ya awak.

Jun 16 2008

sign

duduk saje2..

termenung..

terbayang plak satu benda yg ad banyak fader.. ad byak button.. ad led.. pstu ad plak meter..

sambung2nya.. complicated…

erk..

//can’ wait…