Nov 24 2009

Bokeh

lama tak upload gambar sendiri kat sini.. bokeh pah ceroh…

DSC_0308b

rusa krismas

Nov 23 2009

i like this feeling

the feeling of excited nak balik tranung… wakakakkakakaa..

Nov 19 2009

0 vs o

bila menaip di keyboard, tak perlu risau nak tekan satu-satu key berulang kali untuk dapatkan huruf yang kita mahukan. tak sama macam taip sms guna handphone.

maka ingatlah, gunalah ‘o’, bukan ‘0’

ada beza? ada… =) sebab huruf itu bukan nombor. nombor itu bukan huruf.

Nov 19 2009

Bila Diri Disayangi

Bila Diri Disayangi – Ukays

—————————–
Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu
Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

(korus)
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

lirik dari: http://www.metrolyr…cs-ukays.html

p/s: da lama x bukak imeem, baru perasan x boleh play full-song dari sini.. haish…

Nov 17 2009

scam

received a notification. someone post something on my wall. wow~. bukan senang untuk aku dapat post kat wall dalam facebook tu. wakakakka

let see…

1

erk.. x pernah-pernah dia ni post kat wall aku. wow.. dia bagi URL. haaa.. aku klik, kot2 ada apa-apa yang menarik.

2

alalala.. kena login lagi sekali ke? session expired? tak kan la. bukan aku tinggalkan laptop ni sampai setengah jam. logout pun tak. eh.. semaca je URL tu.. hurm..

tengok sikit…

3

dia tak bagi tengok.. takpe la.. tengok benda lain…

4erk.. orang tak jemput, tak payah lagi pegi…

5lagi mau masuk? ok… habis kat sini je untuk yang macam ni 🙂

siapa la punya neh..

8

jauhnya.. china nuh..

tengok sket lagi, ape lagi benda ni buat…

6

ala…

tengok sket kisah chinanet..9

dah.. buhsan punya pasal..

teringat keynote hitb 2007 dulu, speaker tu kata, memang susah nak bring-down botnet/spam server/phishing sumer ni kalau tak betul-betul sapu bersih mereka yang seperti chinanet neh. haish… TM, ko ada buat servis spam email, phished site tak?

p/s: gambar mungkin akan jadi “penyek” sebab aku guna theme neh 😀

Nov 12 2009

tukar theme

bukan suatu yang sangat baru pun.. default theme jugak.. saje je nak tukar.. mungkin untuk sehari dua.. seminggu dua? hahaha… selamat hari minggu in advance kawan2 😀

Nov 10 2009

ape khabar?

mana yang mudah, kita buat cara mudah. nak kena naik ke tingkat 13, kalau ada lif, kita naik lif. itu kalau tak diambil kira sengaja naik tangga untuk bersenam sebab bersenam adalah perkara bagus.

mana yang susah, kita buat cara susah. kalau lif rosak, nak kena naik tangga ke tingkat 13, tak payah la berlari. lainlah kalau nak cepat yang mana kalau lambat kena potong gaji.

buatlah dengan cara yang betul. barulah jadi efisyen, sistematik, jimat masa dan tenaga. hidup pun gembira 😀

satu lagi, selagi boleh cubalah untuk tidak menyusahkan orang lain. pada saya, ada beza menyusahkan orang lain dengan minta pertolongan dari orang lain 🙂

Nov 07 2009

potong potong potong…

kalau setakat duk rumah, share plak ramai-ramai, ada pulak kaki download share sama, rumah plak ada fixed line, tak payahla nak potong-potong. guna je yang yang tak perlu potong tu. at least yang tak perlu potong tu takde istilah fair usage threshold. (tapi ada istilah speed is at the best effort). situasi memang-menang, kalah-kalah.

Nov 04 2009

ada lagi mamat ni eh?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hAHQGvFqcSE[/youtube]

sooooooo xtupid.

Nov 03 2009

Time is ticking

DSC_0143.700