Jul 11 2013

aku punya gambar ke ni?

duk seronok2 surfing website terengganu.gov.my, terjuma sistem ni –  Sistem Pendaftaran dan Penilaian atau lebih dikenali ‘ Consultant Registration & Evaluation System Terengganu (CREST) (source: http://perbendaharaan.terengganu.gov.my/index.php/e-aplikasi).

macam kenal gambar yg jd background tu.

1

save gambar tu. nama filenya, wisma.png. ni gambarnya.

wisma

ini tak boleh jadi. aku selongkar balik flickr. sebab rasanya gambar ni aku ad upload kat flickr. nak cari dalam hardisk? malas nak pegi amik plak.

cari pnya cari, terjumpa laaa. http://www.flickr.com/photos/aalim/3900619096/sizes/o/

ni gambar aku ke?. macam susah je nk dpt moment sama bot tengah lalu tu pastu plak frame sama.

tak pernah plak ada sape2 contact untuk mintak pakai gambar ni kat website kerajaan ni. gambar yang sama pernah ad orang approach mintak permission untuk dijadikan bahan mengempen pilihanraya 2013 baru2 ini

2

orang yang nak jadi kerajaan pn reti mintak. yang da jadi kerajaan?

saya kecewa =(

14/07/2013 – emailed them asking the source of photo

17/7/2013 – they replied saying that the app developed by vendor. they already escalate this to the vendor

23/7/2013 – follow-up and check if they can share the vendor’s contact

1/8/2013 – another follow-up. previous one not replied. check if they can share the contact

1/8/2013 – they replied and provide the contact

1/8/2013 – emailed the vendor.

6/8/2013 – vendor informed that it was mistake by their programmer. they are sorry for that and action taken where the photo removed.

1