Mar 10 2015

UK – Day 9

sket lagi nak balik. anakanda demam pulak kat rumah. semoga sihat dan kembali cargas, insya-Allah.

niat kat ke Masjid Shah Jahan (wiki) tu tercapai. Majis ini adalah masjid pertama dibina di UK.

dari guildford ke woking, by train tak sampai 10mins. dari stesen woking, jalan kaki dalam 15minit untuk sampai ke masjid tu. cuaca baik, tak sejuk sangat.

masjid tu terkedalam sikit dari jalan besar. tapi boleh nampak la kubab hijau dia tu. masjid kecik tapi terjaga rapi. ni laman kat depan pintu masuk

DSC_3480a

DSC_3482a

 

bawah ni pulak dalam masjid tu.

DSC_3496a

DSC_3495a

 

masa ni dah zohor. bila keluar dari masjid tu, boleh nampak banyak kereta. depan masjid tu ad kawasan parking, luas. dan ada satu bangunan lain. kat situlah mereka berjemaah. ni pintu masuk ke dewan solat untuk lelaki.

DSC_3512a

ni view dari dalam masjid tu. luas.

DSC_3507a

lepas zohor, jalan balik ke stesen woking. cuaca gelap je. dan makin sejuk. pusing2 berdekatan woking tu. ada beberapa kedai halal sekitar 15minit berjalan dari stesen.

ada KFC situ, halal. depan sket dari KFC tu ada Roaster Piri-Piri (http://www.roosterspiripiri.com/restaurants/woking/). tapi dekat web dia tade tulis halal. kat kedai tu ada. insya-Allah. sekita tu jugak ada Subway, halal. jalan depan sket lagi, ada lagi satu kedai – Chili Grill. Jalan sket lagi, ada lagi – Khan’s Kebab Pizza dan Big Mama’s. Jalan jauh lagi kedepan, boleh jumpa kedai runcit muslim. ada jual daging halal – Atif Superstore.

Kat Woking tu ada Nandos, depan KFC. tapi tak pasti halal ke tak. Kat sini(http://www.rateyournandos.com/restaurants/halal-nandos) tade plak Nandos Woking.

 

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment